Стало відомо, що Естонія заборонила проліт через свою територію лайнеру на борту з російським віце-прем'єром.

Так, інцидент стався в жовтні 2019 року. Про це повідомила офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова.

Російський літак

Захарова підкреслила, що це вже 3 випадок, коли Естонія відмовляє морякам і повітряним суднам Росії.

"На початку жовтня не був дозволений проліт через територію Естонії літака з заступником голови уряду Російської Федерації на борту, а в квітні цього року – захід у територіальні води Естонської республіки російському навчальному судну "Сєдов", – розповіла голова.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До того ж, Захарова просто "дивувалася, чому Естонія без будь-якого пояснення відмовила у заході в територіальні води країни російського судна під назвою "Академік Примаков".

"Фіксуємо ці недружні демарші. Будемо враховувати їх при розбудові двосторонніх відносин з Естонією", – резюмувала Марія.

Російський літак

Нагадаємо, що соліст популярної української поп-гурту DZIDZIO Михайло Хома відверто зізнався, що йому днями довелося пережити страшний момент у житті.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про можливе банкрутство Міжнародних авіаліній України. В першу чергу МАУ повинні погасити борги перед державою.

Також портал Знай.ua писав, що російський пасажирський лайнер Sukhoi Superjet 100 здійснив екстрену посадку. У літака відразу ж після вильоту перестав функціонувати лівий двигун.