10 листопада, неділя, в іноземних ЗМІ з'явилася інформація, що президент Болівії Ево Моралес вирішив піти у відставку і покинути межі країни. Рішення він прийняв після цивільних протестів, до яких підключилась поліція, по всій країні.

Альваро Гарсія Лінера, віцепрезидент країни, теж подав у відставку.

За словами Моралеса, він вирішив скласти повноваження, щоб не спровокувати громадянську війну.

Літак Ево Моралеса, CNW
Літак Ево Моралеса, CNW

Президентське крісло Моралес обіймав протягом 13 років. Він покинув столицю Болівії і вже тільки після цього заявив про свою відставку. За пару годин до цього вимагав відставки президента Вільямс Каліман, глава збройних сил Болівії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Моралес вчинив таким чином, щоби: "Лідери опозиції, які влаштували переворот, перестали спалювати будинки простих людей".

А голова болівійської виборчої комісії, яка була причетна до скандалу про президентські вибори в країні, покинула межі країни. У своєму будинку вона залишила записку: "Злочи проти волі народу не вчиняла".

Нагадаємо, раніше радикали штурмують кінотеатри і палять прапори ЛГБТ-спільноти: в столиці спалахнули заворушення через фільм про геїв.

Також Знай.uа писав, що протестувальники атакували офіс відомого видання, довелося застосувати газ: тривожні кадри.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що до Зеленського негайно звернулися працівники "Укрзалізниці", 120 тисяч людей можуть залишитися без роботи: відео.