Брендон Льюїс, міністр безпеки Великобританії, заявив, що уряд опублікує парламентський звіт, в якому розглянуть питання російського втручання в британську політику, після виборів 12 грудня.

Льюїс зазначив, що поки в країні триває передвиборчий період ("purdah"), звіт не можуть опублікувати. Передвиборний період накладає правила на розголошення урядових повідомлень.

Брендон Льюїс, Telegraf-EPA
Брендон Льюїс, Telegraf-EPA

"Ми хочемо переконатися, особливо там, де йдеться про національну безпеку, що ми проходимо цей процес належним чином і ретельно. Ми не можемо публікувати такі речі під час загальних виборів ... але після загальних виборів цей звіт буде опублікований", - пояснив міністр.

Минулого тижня в уряді повідомили, що звіт не опублікували, оскільки його перевірка триватиме ще кілька тижнів. Опоненти одразу ж скористалися цією ситуацією і стали звинувачувати уряд у тому, що публікувати звіт не стали, тому що там може бути викриття прем'єра Великобританії Бориса Джонсона і його партії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

фото Getty Images
Борис Джонсон, прем'єр-міністр Великобританії \\ фото Getty Images

У результаті британські ЗМІ повідомляють, що в звіті парламент визначив, що російське втручання, можливо, вплинуло на результати референдуму про членство Великобританії в Євросоюзі, але його ефект "не піддається кількісному вимірюванню".

У цьому звіті аналізують діяльність РФ. Серед яких звинувачення в шпигунстві, втручання у вибори та приховані спроби вплинути на референдум у 2016 році і загальні вибори у 2017 році.

Нагадаємо, раніше в Норвегії підставили підніжку Україні: заговорили про зняття санкцій з РФ.

Також Знай.uа писав, що Канада вважає неприпустимим повернення РФ в G8: Фріланд виступила з гучною заявою.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Путін запустив таємний підрозділ "нишпорок" в Європі: до чого тут "Новачок" і отруєння Скрипаля.