Фахівці з університету Прінстона (Великобританія) змогли витягти з крижаних масивів Антарктиди зразки, вік яких близько 2 мільйонів років. За словами вчених, бульбашки газу, які перебували в кризі, є найстарішими зразками вуглекислого газу в світі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням британських видань.

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

За інформацією фахівців, дані зразки вуглекислого газу, метану та інших газів залишалися недоторканими протягом близько двох мільйонів років, які є "знімками" доісторичних кліматичних умов і температур. Цей артефакт "таївся" в дуже далеких Алланських пагорбах Антарктиди.

Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science
Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Один з авторів дослідження заявив, що ядра, які вони знайшли, подібні до сцен зібраних з дуже довгого фільму, які не показують всю картину, але передають загальний сюжет.

"Ви не розумієте, як все безперервно змінюється, але ви отримуєте уявлення про великі зміни з плином часу", - заявив вчений.

Нагадаємо, три надмасивні чорні діри виявили вчені: "ховалися" в центрі незвичайної галактики.

Як повідомляв Знай.uа вчені з'ясували, що вказує на раннє старіння головного людського органа.

Знай.uа писав, це змінить світ: вчені знайшли спосіб контролювати тягу до спиртного.