Стало відомо, що в понеділок, 25 листопада, в Німеччині у місті Дрезден невідомі зловмисники обікрали всесвітньо відому музейну скарбницю саксонських монархів під назвою "Зелені склепіння". Про це повідомила газета Bild.

Associated Press

Так, представник місцевої поліції Марк Ласки розповів, що на сьогоднішній день у цій справі немає жодних підозрюваних, однак їх встигла зняти камера відеоспостереження.

Крадіжка скарбів трапилася приблизно о 5 ранку. Зловмисники підпалили трансформатор в катакомбах і, таким чином, вони знеструмили будівлю музею, в результаті чого сигналізація не спрацювала. Потім вони відкрутили кілька решіток з вікна на 1 поверсі будівлі і проникли всередину.

На даний момент офіційна сума збитків невідома, однак джерело повідомило, що "було вкрадено антикварні прикраси на суму близько мільярда євро". У музеї стверджують, що викрадені коштовності - "безцінні".

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Associated Press

За даними видання, зловмисники винесли тільки маленькі ювелірні вироби, а великі і об'ємні вони залишили.

Також прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер сказав, що злодії обікрали не тільки музей, "але і всіх саксонців".

До того ж, газета припускає, що даний злочин стане найбільшою в післявоєнній історії крадіжкою предметів мистецтва.

Associated Press

Нагадаємо, що у "Блакитній залі" знаменитого Палацу Потоцьких у Львові, який охрестили українським Лувром, оскандалилися занадто відвертою рекламою, яка викликала небувалий ажіотаж у мережі.

Як повідомляв портал Знай.ua, 81-річна Дарина Чайківська організувала український культурний центр в Лос-Анджелесі - Центр українського мистецтва.

Також портал Знай.ua писав, коли можна відвідати популярні музеї Києва, робочі та вихідні дні кожного з них.