Цими днями китайський додаток TikTok розблокував акаунт 17-річної американки Ферози Азіз, яка під приводом навчальних уроків з макіяжу, намагалася звернути увагу людей на репресії уйгурів у Китаї.

Зауважимо, раніше додаток TikTok заблокував обліковий запис дівчини через те, що та у навчальних відеороликах про макіяж, вона назвала приниження уйгурів "ще одним Голокостом, який замовчують".

"Зараз я покажу вам, як подовжити вії… Після цього покладіть інструмент для завивки вій та візьміть телефон, щоб дізнатися, що відбувається в Китаї. Як невинні мусульмани потрапляють у концентраційні табори, як розлучають сім'ї, викрадають їх, вбивають, ґвалтують, змушують їх їсти свинину та пити алкоголь, примушують їх приймати іншу віру. Якщо вони цього не роблять, їх вбивають…", — розповіла в одному із відео дівчина.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Після такого, Азіз повідомила у Twitter, що її обліковий запис в TikTok "тимчасово заблокований через численні порушення принципів спільноти". Наразі ж дівчину вже розблокували, а вірусний ролик набрав щонайменше 4 мільйона переглядів.

"Я така рада, що мені вдалося допомогти поширити інформацію про проблему, яку потрібно вирішувати", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що уйгури – це тюркомовний народ, представники якого сповідують іслам, та живуть в автономному районі Китаю. Відтак, влада вважає їх неблагонадійними та максимально понижує їх у правах.

Нагадаємо, як життя постояльців перетворюють в реаліті-шоу.

Як повідомляв Знай. ua, українські Карпати перетворили німця в гуцула.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Ґрета Тунберґ - мандрівниця в часі: юну еко-активістку помітили на фотографії 120-річної давності.