Стало відомо, що чоботи для верхової їзди, які належали знаменитому французькому імператору Наполеону Бонапарту, продали на аукціоні Drouot в Парижі (Франція). Початкова ціна становила 50-80 тисяч євро, в результаті чоботи були продані за 117 тисяч євро.

Чоботи Наполеона Бонапарта

"В імператора завжди є шанси. Знамениті чоботи Наполеона продали за €117 208. Шанувальників імперії все ще багато", — розповів аукціонний будинок на своїй сторінці в соціальної мережі Twitter.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Слід зазначити, що ці чоботи Наполеон носив на острові Святої Олени. Потім його товариш та один з генералів Анрі Бертран віддав чоботи скульптору Карло Марочетти, який працював над надгробної кінною статуєю імператора.

В результаті пам'ятник не доробили, так як не вистачило коштів. Чоботи Бертран не повернув. На початку XX століття син Марочетти чоботи подарував французькому сенаторові Поля Ле Ру.

Чоботи Наполеона Бонапарта

Нагадаємо, що на аукціон потрапить знамените темно-синю оксамитову сукню принцеси Діани, в якому вона танцювала з Джоном Траволтою у Білому домі в 1985 році, а також відвідала кілька значущих заходів.

Як повідомляв портал Знай.ua, вечеря з ексчемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком проданий за величезні гроші на благодійному Гала-вечорі першої ракетки України Еліни Світоліної.

Також портал Знай.ua писав, що німецька аукціонний будинок виставив на продаж пам'ятні речі часів нацистської Німеччини. Серед лотів опинилися нашивки на одяг, портсигар Германа Геринга, а також вечірнє плаття коханки лідера нацистської Німеччини Єви Браун.