Міжнародна група вчених-кулінарів, кулінарних істориків та фахівців з клинопису спробували зробити дещо унікальне. Так, вони розшифрували чотири найдавніших таблички з рецептами, які відомі світові, та приготували їх.

Як відзначається, рецепти знайдені на стародавніх табличках в Єльській вавилонській колекції. Відтак, три з них датуються старовавилонським періодом, а четверта – неовавілонським. Вже після більш детального розшифрування, вчені з'ясували, що на кожній табличці вказано кілька рецептів, серед них знайшовся й прототип борщу та спосіб приготування рагу.

Борщ
Борщ

"Приготування тушкованого м'яса - це дуже проста людська річ, і я думаю, що це одна з причин, по якій ми дійсно зайнялися цим проектом", - кажуть вчені.

Так, кулінарні експерти і клинописні вчені методом проб і помилок відтворили древні страви.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Є щось дійсно людське в їжі, їжі і дегустації, і це те, що ми хотіли дослідити, відтворюючи ці рецепти. Може бути, не зовсім так, як вони, може бути, що наші інгредієнти трохи інші за смаком, але все ще наближаються до того, що ніхто не пробував майже 4 тисячі років", - підкреслюють вчені.

Нагадаємо, вчені наблизилися до розгадки багатовікової таємниці, це може змінити історію.

Як повідомляв Знай.uа у Перу знайшли унікальний храм: з'явився в один час з Ісусом.

Знай.uа писав, незайману гробницю імператора Риму показали світу: знімки дивних знахідок.