Літак з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним потрапив в серйозні неприємності при посадці. Борт з Путіним дивом вдалося посадити в Киргизії, про це повідомляє місцева преса.

Інцидент з президентом РФ трапився ще 28 листопада, проте став відомим лише зараз. Через сильний туман та високу вологість літак хотіли направити в Алма-Ати, проте пілот запевнив, що зможе здійснити посадку в Бішкеку попри погані погодні умови.

Літак ІЛ-96, на якому літає Путін, фото: wikipedia.org
Літак ІЛ-96, на якому літає Путін, фото: wikipedia.org

Інформацію про подію підтвердив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков. "Це так. Але були дотримані всі допуски для президентського літака", - додав він.

Варто зауважити, що більшість цивільних рейсів було направлено в інші аеропорти. В результаті пілот Іл-96 посадив літак в аеропорту Бішкека буквально наосліп. У місцевій пресі пишуть, що через сильний туман літак, на борту якого знаходився Путін, був ледь помітний на злітно-посадковій смузі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Літак Володимира Путина, Фото: РИА Новости
Літак Володимира Путина, Фото: РИА Новости

Відомо, що Володимир Путін прибув до Бішкека 28 листопада для участі в засіданні глав країн Організації Договору про колективну безпеку. На засідання обговорювали питання зміцнення таджицько-афганського кордону, взаємодія з ООН щодо реалізації глобальної контртерористичної стратегії і координація зовнішньополітичної діяльності країн ОДКБ.

Для авіаперельотів Путін використовує модифікований варіант пасажирського Іл-96. Це модель чотиримоторного широкофюзеляжного далекомагістрального Іл-96-300ПУ.

Нагадаємо, раніше Путін став посміховиськом — схопив чиновника за шию, в мережі обговорюють відео зустрічі Путіна з одним із підлеглих

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Путіна зробили сенсаційну заяву щодо зустрічі із Зеленським: "Це глухий кут"

Також "Знай.ua" писав, що Путін і Лукашенко домовилися про новий "Союз", зібралися об'єднувати все: що задумали пристаркуваті лідери