1 грудня нову Єврокомісію очолила перша на цій посаді жінка Урсула фон дер Ляєн. Що про неї відомо – далі в матеріалі.

Коротка біографія фрау фон дер Ляєн

Вона родом з Брюсселя, де працював її батько, нащадок знатного німецького роду, відомий політик і єврокомісар Ернст Альбрехт. З 13-ти років майбутня керівниця Єврокомісії жила в Німеччині, де навчалася, ходила в лютеранську церкву, вийшла заміж, народила дітей і побудувала політичну кар'єру. Про це пише hromadske.

До речі, вона як мати сімох дітей неодноразово стверджувала: "Є безліч прикладів, що народження і виховання дітей лише сприяє кар'єрі і аж ніяк не заважає їй".

Урсула фон дер Ляєн
Урсула фон дер Ляєн

У другому уряді Ангели Меркель в 2009 році фон дер Ляєн отримала крісло міністра праці та соціальних питань. Але вся сіль починається, коли вона стає міністром оборони в 2013-му році з переобранням у 2018-м. Тепер Урсула перша жінка на чолі цього відомства в Німеччині. З цієї причини вона часто зазнавала критики і навіть отримала прізвисько – Flinten-Uschi ("Рушниця Уши").

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Ще фон дер Ляєн називають "компромісним варіантом" головних європейських лідерів. По-перше, вона союзниця Ангели Меркель, а по-друге, її кандидатуру підтримав президент Франції Еммануель Макрон.

У перший день головування в Єврокомісії фон дер Ляєн вирівняла її склад – з 27 єврокомісарів 12 жінок. Також тепер у пріоритеті відомства захист навколишнього середовища і запобігання змін клімату. У перші сто днів роботи чиновниця хоче представити "новий зелений курс", який повинен зробити кліматичну політику ЄС максимально ефективною.

Урсула фон дер Ляєн
Урсула фон дер Ляєн

Крім того, фон дер Ляєн прагне посилити діджиталізацію і технологічне лідерство ЄС. А ще обіцяє за п'ять років на чолі Єврокомісії здійснити реальні кроки для створення оборонного союзу ЄС.

Варто відзначити, що Урсула фон дер Ляєн має досить жорстку позицію щодо Росії. У липні 2019-го вона відзначала, що РФ точно не буде простим партнером для Євросоюзу.

Голова комісії пообіцяла, що буде відстоювати посилення санкцій проти Росії, яка "знехтувала нормами міжнародного права", та зокрема, через агресію проти України.

"Кремль не визнає ніяких слабкостей. І з позиції сили ми повинні встановити жорсткі антиросійські санкції", - рішуче заявила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Єврокомісія наїхала на Apple: що відбувається.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Єврокомісії розкрили всю правду про Штайнмайєра.

Також портал Знай.uа писав, що європейські представники відреагували на скарги Зеленського на недостатню допомогу Україні.