Жахлива ситуація сталася на узбережжя шотландського острова Гарріс. Відтак, на місцевий пляж викинувся кит та загинув. Але налякало місцевих мешканців не це, а те, що вони виявили у шлунку кашалота, пише BBC

Як відзначається, кита на пляжі Сейлебост знайшли місцеві мешканці, які гуляли пляжем. Пізніше, коли вже на місце прибули відповідні спеціалісти, то вони були нажахані побаченим. Так, коли члени шотландської організації Smass, яка досліджує загибель китів і дельфінів, провели розтин кашалота, то виявили понад сотню кілограм різноманітного сміття.

Кит, фото - SASS
Кит, фото - SASS

Серед них були виявлені рибальські мережі, мотузки, пакувальна стрічка, сумки та пластикові стаканчики – це все було щільно втрамбовано в шлунку кита та створило певну кулю.

"Тварина не була в дуже поганому стані... Хоча ця кількість сміття, імовірно, була фактором її викидання на узбережжя, ми насправді не змогли знайти докази того, що сміття призвело до її смерті", - кажуть спеціалісти з китів.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Сміття з кашалота, фото - SASS
Сміття з кашалота, фото - SASS

Також вони додали, що це просто жахлива ситуація, яка демонструє, наскільки наше навколишнє середовище забруднене.

"Ця кількість пластику в шлунку є жахливою, вона мала призвести до порушення травлення. Це ще раз демонструє небезпеку, яке сміття в океані та втрачене або викинуте знаряддя для рибальства може спричинити для морського життя", - підкреслюють в організації.

Нагадаємо, раніше повідомили про явище, якого не було 100 років, Україну може накрити потужний землетрус

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що екологічна катастрофа назавжди змінила Крим.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що гори сміття "закрили" оксамитовий сезон в Бердянську: кадри свинства.