Зоозахисники розгорнули міжнародну кампанію за порятунок сотень тисяч биків, буйволів та інших домашніх тварин. Однак їм не вдалося зупинити масове ритуальне жертвоприношення на фестивалі богині Гадхимаи в Непалі.

Фестиваль проводять раз на п'ять років у непальській селі Барияпура і залишається самим кривавим релігійним зборами в світі. У 2009 році паломники обезголовили близько 500 тисяч буйволів, не рахуючи інших тварин: кіз, голубів, щурів.

Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS
Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS

протягом кількох років благодійні організації і захисники тварин, а також Верховний суд Непалу виступали із закликом припинення кривавого ритуалу. Проте зупинити паломників і криваву розправу над тваринами не вдалося і обряд розпочався як звичайно.

"Ми можемо тільки попросити правовірних індуїстів не приносити живих жертв богині, але не можемо змусити їх. Але повністю припинити або заборонити традицію неможливо", - сказав керівник храму Рам Чандра Шах 2015 року Бі-бі-сі.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS
Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS

"Міжнародне товариство за гуманність" і організація Animal Equality провели міжнародний збір підписів за скасування традиційного жертвопринесення в Барияпуре.

Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS
Жертвоприношення в Непалі, фото: REUTERS

Паломники вірять, що вбивство худоби, зокрема буйволів смилостивит богиню Гадхимаи і допоможе виконанню бажань. На фестиваль кожні п'ять років з'їжджаються до двох мільйонів чоловік.

Нагадаємо, археологи розкрили спосіб спілкування фараона з підданими/

Як повідомляв Знай. ua, бідну дівчинку накачали алкоголем і наркотиками, щоб "принести в жертву богам".

Також Знай. ua писав, що на дні озера виявили сотні загадкових артефактів.