До засобів масової інформації просочилися дані західних спецслужб. З'ясувалося, що у французьких Альпах близько 15 російських шпигунів облаштували собі базу.

Відомо, що дане місце агенти використовували в якості центру для проведення операцій по всій території Європейського союзу. Швидше за все, ці агенти є співробітниками ГРУ Російської Федерації. Про це стало відомо завдяки інформації французького порталу Le Monde.

Французькі Альпи, nat-geo
Французькі Альпи, nat-geo

"Вони були співробітниками елітного підрозділу ГРУ, відповідальний за замовні вбивства, акти саботажу і управління так званими "мертвими поштовими скриньками", які використовуються таємними агентами та їх помічниками для обміну інформацією", - пише видання.

путінські шпіони повсюди
путінські шпіони повсюди

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За інформацією журналістів, один з цих шпигунів, очевидно, був причетний до замаху на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки в березні 2018 року. Західні спецслужби вийшли на слід цієї групи шпигунів у ході розслідування замаху на Скрипаля.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

У період з 2014 по 2018 роки ці російські агенти неодноразово зупинялися у невеликих французьких містах на південному сході Франції, у тому числі Шамоні та Евіані. За інформацією газети, агенти діяли в Болгарії, Молдові, Чорногорії та інших країнах, але не у Франції. Європейським спецслужбам не вдалося конфіскувати зброю або інші докази.

Нагадаємо, популярний додаток TikTok звинувачують в шпигунстві: скандал набирає обертів.

Як повідомляв Знай.uа полетіли голови: НАБУ затримала 10 осіб, причетних до махінацій на київській митниці.

Знай.uа писав, копи Іспанії затримали українця через місцевих сепаратистів: "У мерседесі з білоруськими номерами...".