В Осло (Норвегія) відбулася церемонія вручення Нобелівської премії світу 2019. Нагороду отримав прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед.

Абій Ахмед

Так, на церемонії вручення прем'єр-міністр сказав, що войовничі угруповання і глобальні військові країни загрожують миру і стабільності на півострові Африканський Ріг.

"Для мене турбота про світ схожа на посадку та вирощування дерев. Так само, як дерева потребують води і хороший грунт для зростання, світ потребує непохитну прихильність, безмежному терпінні і доброї волі, щоб виростити і отримати свої дивіденди", - заявив Ахмед.

Цю премію було вручено з формулюванням: "За зусилля щодо досягнення миру і міжнародного співробітництва і, зокрема, за рішучі ініціативи щодо вирішення прикордонного конфлікту з сусідньою Еритреєю".

Слід зазначити, що разом з президентом Еритреї Абія розробив принципи мирного угоди для того, щоб закінчити тупикову ситуацію "ні миру, ні війни" між Ефіопією і Еритреєю.

Абій Ахмед

Нагадаємо, що нападник "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі став володарем "Золотого м'яча"-2019, шостий раз в кар'єрі.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська регбистка, гравець Національної збірної України, Наталія Мазур стала обличчям одного з кращих авіакомпаній світу - Fly Emirates.

Також портал Знай.ua писав, що альтернативна Нобелівська премія щорічно присуджується особам і організаціям, які займаються збереженням і відродженням культурних цінностей, вносять внесок у врегулювання криз. В цьому році нагороду отримала юна шведська еко-активістка Грета Тунберґ.