Вченого Жерара Муру, який став лауреатом Нобелівської премії з фізики в 2018 році. Люди обурилися кліпом 2013 року, в якому танцюють лаборантки.

Про це повідомляє The Guardian.

Кліп називається "Ви бачили ELI?". Вчений пояснив, що даний ролик був знятий для того, щоб просувати і популяризувати Extreme Light Infrastructure (ELI), тобто одну з найбільших у світі лабораторій для проведення променевих та лазерних досліджень.

В даному кліпі, який не був зняв за кошти університету, перераховуються всі можливості обладнання. У тому числі переробка ядерних відходів, вивчення Всесвіту і лікування раку.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проте тим, що обурило громадськість, стали сцени з співробітницями лабораторії, які на початку ролика просто співають і танцюють, а пізніше ще й знімають халати під музику.

Колеги фізика Муру заявили, що кліп з танцюючими лаборантками може поставити під удар репутацію всієї сфери досліджень. Фізик з Німеччини Крістіан Редель і зовсім повідомив, що через кліпу Жерара хочуть позбавити Нобелівської премії.

Національний центр наукових досліджень Франції стверджує, що не фінансував цей кліп. Відео знято на особисті гроші вченого і його команди.

Нагадаємо, Нобелівська премія з хімії: академія назвала кращі уми людства.

Як повідомляв "Знай. ua", володарку Нобелівської премії не прийняла Вікіпедія. Стрікленд стала третьою в історії жінкою, що отримала цю премію.

"Знай. ua" писав, що Нобелівську премію миру вперше отримав гінеколог. В цьому році комітет Нобелівської премії вирішив звернути увагу на сексуальне насильство.