Абу Зубайда – заарештований в рамках розслідування теракту в Нью-Йорку 9 вересня 2001 року. Ув'язнений зобразив на малюнках, як його катували, а його адвокат ці картинки оприлюднив. Треба сказати, що після найбільшого теракту за всю історію, в результаті якого загинуло 2733 людини, США почали масштабну боротьбу з тероризмом. Адміністрація президента Буша вирішила розслідувати терористичні атаки як "акти війни", а не звичайні злочини. Але затриманих підозрюваних, однак, класифікували, як заарештованих, а не як військовополонених. Це дозволяло вивести їх з-під захисту Женевською конвенцією та інших законів.

Теракт 9/11, Світ 24
Теракт 9/11, Світ 24

Також після цього жахливого теракту, 17 вересня 2001 року тодішній президент США Джордж Буш підписав секретну директиву, яка дозволила ЦРУ допитувати в'язнів та підозрюваних, використовуючи при цьому "посилені технології допитів". Ці методи випробував на собі один з перших затриманих Абу Зубайда. Його спіймали у 2002 році і помилково вважали одним із діячів "Аль-Каїди". Спочатку чоловіка допитували у ФБР, а потім відправили в секретну таїландську в'язницю. Там чоловік відсидів 4 роки, а потім був переведений в американську в'язницю Гуантанамо на Кубі. При цьому йому досі не були висунуті звинувачення. А нещодавно адвокат Зубайди випустив книгу, в якій описав жорстокі методи допитів ЦРУ, до якої також увійшли малюнки бранця.

Теракт 9/11, Світ 24
Теракт 9/11, Світ 24

Тортури водою

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Утримування в стресових позиціях

Приковування коротким ланцюгом

Биття головою об стіну

Утримування у великій коробці

Утримування в "собачій буді"

Депривація сну

Нагадаємо, видав секретні дані Радянського Союзу ЦРУ і втік – у США помер екс-майор КДБ.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у ЦРУ отримали дані про секретні розробки Путіна, може викликати цунамі.

Також портал "Знай.uа" писав, що ЦРУ розсекретило документи Третього Рейху.