Учасниці російського гурту Pussy Riot Марія Альохіна та Надія Толоконникова заснували премію для авторів кращих текстів, відеороликів або розслідувань на тему домашнього насильства в Російській Федерації. Про це повідомили організатори конкурсу.

Учасниці Pussy Riot

Так, ці роботи будуть приймати протягом 2 місяців. Журі конкурсу обере лише 3 переможців, кожен з яких отримає одну тисячу євро.

Слід зазначити, що призовий фонд був сформований з коштів, які Альохіна та Толоконникова отримали в якості компенсації від Російської Федерації за кримінальне переслідування. Згідно з рішенням Європейського суду з прав людини кожної з них присудили компенсацію в розмірі 16 тисяч євро.

Учасниці Pussy Riot

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

електронна Пошта премії: rrriotaward@gmail.com соціальна мережа Twitter @rrriotaward.

Нагадаємо, що у Тернопільській області священик побив дружину і познущався над дитиною.

Як повідомляв портал Знай.ua, нардепи прийняли законопроект "Про запобігання та протидію домашньому насильству". Відомо, що "за" проголосували 237 нардепів. Новий закон передбачає запровадження комплексного підходу у боротьбі з домашнім насильством.

Також портал Знай.ua писав, що в Стародобровольском психоневрологічному інтернаті Дніпропетровської області пацієнти піддавалися тортурам і примусово займалися сексом з іншими підопічними, які стежили за порядком в закладі.