Папа Франциск скасував правило дотримання таємниці Ватикану у випадках сексуального насильства, вчиненого священиками.

Документ опубліковано в день народження Папи Римського: 17 грудня Франциску виповнилося 83 роки. Він фактично дозволяє католицькій церкві передавати інформацію про інциденти клерикального сексуального насильства цивільній владі, пише CNN.

Це правило, відоме як "папська таємниця", давало можливість відмовитися від співпраці з поліцією. Однак, у деяких країнах церква вже передає такі дані владі, але в цілому ця практика не була універсальною.

Згідно з документом, інформація про такі інциденти може віддаватися розголосу з того моменту, коли передбачуваному зловмисникові пред'являються звинувачення або справа доходить до суду.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Таке рішення Папа Римський прийняв на тлі критики на адресу Католицької церкви в зв'язку з тим, що її канони дозволяють замовчувати випадки педофілії і перешкоджати слідству, оскільки жертви насильства можуть розцінювати "папську таємницю" як заборону на звернення в поліцію.

Папа Римський також змінив Ватиканське визначення дитячої порнографії, збільшивши вік суб'єкта з 14 до 18 років.

Зазначимо, що "папська таємниця" на випадки сексуального насильства з боку священиків наклав папа Бенедикт XVI в 2001 році. Тоді Ватикан вважав, що цей захід необхідний для дотримання інтересів жертв насильства і захисту репутації підозрюваних.

Нагадаємо, відео з Папою Римським отримало "нагороду".
Відоме на весь світ видання Reuters опублікувало у власному Twitter найкраще, на їхню думку, відео 2019 року. Ним став відеоролик із Папою Римським Франциском, де той на власний розсуд вибирає, кому цілувати його перстень, а кому ні.

Як повідомляв портал Знай.ua, папа Франциск хоче визнати гріхом нанесення шкоди екології.

Також Знай.ua писав, папа Римський назвав позитивним кроком переговори Зеленського з Путіним