Нещодавно група археологів із Китаю виявили унікальну знахідку. Так, вони знайшли гробницю члена імператорської родини, якій понад 1,3 тисячі років. Підозрюється, що поховання настільки старе, що могло бути зроблено під час правління династії Тан.

Як відзначається, спочатку археологи виявили в провінції Шеньсі невеликий фрагмент саркофага, а пізніше і сам прохід в капітальне поховання, де знаходилися останки однієї людини, а також різноманітні артефакти, серед яких були й перекраси.

археологи
археологи

"Поховання розташовується приблизно в 23 кілометрах від Чан'ань, який раніше був столицею при правлінні династії Тан. Сьогодні селище називається Сіань і вважається адміністративним центром. Сама гробниця розташована в житловій зоні, що трохи ускладнило процес розкопок. Глибина споруди становить понад 11 метрів", заявив археолог, який причетний до розкопок.

Окрім цього, на місці поховання було виявлено надгробну плиту з довжиною приблизно в 70 сантиметрів і написами, що складаються з 600 ієрогліфів. Наразі їх розшифровують експерти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, що в Єгипті археологи знайшли лише другу відому статую фараона Рамзеса II, на якій зображено ієрогліф “Ка”.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено легендарне "Око фараона", яке зцілює свого господаря.

Також портал Знай.uа писав, що в Антарктиді знайшли сліди невідомої цивілізації.