Вперше за 238 років в соборі Паризької Богоматері, який у квітні постраждав від пожежі, не буде традиційної різдвяної служби. Святкову месу проведуть в сусідньому храмі Сен-Жермен-л'Оссеруа. Про це сообщает Le Parisien.

"У соборі Нотр-Дам в Парижі не відбудеться різдвяна служба вперше за більш ніж двісті років, оскільки в будівлі тривають ремонтні роботи після квітневої пожежі", - йдеться в повідомленні.

Служба в Норт-Дам, фото Le Parisien

Як відомо, 15 квітня у світовому пам'ятці архітектури спалахнула пожежа. Вона нанесла історичному шедевру неоціненний збиток.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі
Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі

За словами чиновників, різдвяна меса все таки відбудеться, однак у сусідньому соборі. Саме туди зможуть завітати віруючі французи замість традиційного собору Паризької Богоматері напередодні Різдва.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Раніше в Нотр-Дамі різдвяна служба не проходила лише під час французької революції. Більше святу традицію французів не порушували у жодному випадку.

Нагадаємо, що архітектор Нотр-Даму повідомив всьому світові сумні новини.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Франції показали знімки майже згорілого собору Паризької Богоматері.

Також портал Знай.uа писав, що причиною пожежі в Нотр-Дамі могла стати непогашена сигарета або несправність електрики.