Президент американської корпорації Boeing Денніс Меленберг офіційно залишив свій пост. Так, тимчасовим керівником Boeing стане Грег Сміт, потім 13 січня його змінить Дейв Калхун.

Про це зазначається на сайті компанії.

Згідно з заявою Boeing, зміна керівництва була необхідна, щоб відновити довіру авіаперевізників і пасажирів до компанії.

"За нового керівництва Boeing буде діяти, підтверджуючи свою прихильність принципам прозорості, у тому числі ефективного і проактивного діалогу з Федеральною авіаційною адміністрацією США, іншими глобальними регуляторами і своїми клієнтами", - сказано в заяві.

Boeing 737
Boeing 737

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

У свою чергу видання Associated Press припустило, що відставка колишнього глави Boeing Денніса Меленберга може бути пов'язана з проблемами з моделлю 737 Max. Відомо, що цей літак всього за рік потрапив у дві масштабні авіакатастрофи, в результаті яких трагічно загинуло 346 людей.

Нагадаємо, що у грудні компанія Boeing повністю припинила виробництво літаків моделі 737 Max.

Як повідомляв портал Знай.uа, Boeing отримав штраф від Федерального управління цивільної авіації США (FAA) в розмірі 3,9 мільйона доларів.

Також портал Знай.uа писав, що нещодавно лоукостер RyanAir повідомив про скасування авіарейсів з Києва в німецький Нюрнберг і шведський Стокгольм.