В Мексиці на Різдво почалось виверження вулкану Попокатепетль поблизу Мехіко, повідомляє РБК-Україна.

Вулкан, назва якого в перекладі з мови ацтеків означає “Гора, яка димить”, викинув у повітря стовп попелу та лави. За даними Національної служби оборони викиди попелу з Попокатепетлю сягають кілометра в висоту, а розпечені уламки та каміння розлітаються на 900 метрів.

У районі Попокатепетля оголошено “жовтий” рівень безпеки. Варто зазначити, що в 50 кілометрах на північний захід знаходиться столиця Мексики Сьюдад де Мехіко з населенням у 20 мільйонів чоловік.

Перед цим востаннє Попокатепетль, який входить до десятки найвищих вулканів світу, вивергався зовсім нещодавно — в березні цього року.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадуємо, що на початку грудня сталось виверження вулкану на острові Уайт-Айленд, Нова Зеландія, в Тихому океані.

Як повідомляв портал Знай.ua, жахлива подія сталася на Білому острові в Новій Зеландії. Там відбулося виверження місцевого вулкана, яка забрала життя щонайменше п'яти осіб і відправила до лікарні майже два десятка як новозеландців, так і іноземних туристів.

Також портал Знай.ua писав, що в Американському штаті Вайомінг Єллоустонський національний парк пережив 193 землетрусу в жовтні 2019 року.