Новосибірський художник Костянтин Єременко створив анімаційний ролик, в якому якутська шаман Олександр Габишев привітав росіян з Новим роком на тлі Кремля. Відповідне відео з'явилося в YouTube.

"Прийде час, і ми будемо вітати один одного, живучи в новій вільній Росії, новому вільному світі… Так будемо боротися за цей вільний світ як сміливці і поети. За свободу!.." – каже у привітанні Габишев.

У ролику передали традиційний формат новорічного привітання глави країни. Габишев стоїть біля кремлівської вежі, після цього б'ють куранти і звучить гімн.

Він зазначив, що дана ідея – привітати росіян від імені шамана виникла після того, як депутати Омська запропонували не вітати Володимиру Путіну громадян з Новим роком.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Спочатку Олександр поставився до ідеї насторожено, але потім вже взяв активну участь, не тільки як автора тексту, але і давав рекомендації з приводу відеоряду", – додав художник.

Раніше шамана затримали і помістили в психоневрологічний диспансер. На час він зник з медійного простору і в мережі почали з'являтися чутки про його смерть. Однак новорічне звернення це спростовує.

Нагадаємо, якутська шаман оголосив про продовження походу до Москви, вигнання Путіна – бути.

Як повідомляв Знай. ua, якутська шаман знову відправився в Москву.

Також Знай. ua писав, що Путін жорстоко розправився з якутським шаманом, який хотів "вигнати бісів" з нього.