У Казахстані нагородили 23-річного Темірлана Кадауова, який під час авіакатастрофи пасажирського літака під Алмати прикрив собою вагітну жінку, а також допомагав евакуювати постраждалих. Він отримав медаль за відвагу.

Нагороду вручив очільник Департаменту поліції міста Алмати Серік Кудебаєв, зазначивши, що хлопець проявив неабияку відвагу та відповідальність в екстреній ситуації.

Темірлан Кадауов, фото: прес-служба ДП Алмати
Темірлан Кадауов, фото: прес-служба ДП Алмати

"Молодик проявив відвагу в екстреній ситуації і самовіддано прикрив своїм тілом вагітну жінку, яка сиділа поруч. Крім цього, хлопець, попри отриману травму, допомагав евакуюватися іншим пасажирам до приїзду всіх екстрених служб. Темірлан Кадауов гідний цієї нагороди. Насамперед, це подяка людей", - зазначили в поліції. Повідомлення поліції

Кадауов прикрив своїм тілом пасажирку поруч, яка була на 5-му місяці вагітності. Після падіння він активно допомагав розбирати уламки та витягати пасажирів, які постраждали.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Темірлан Кадауов, фото: прес-служба ДП Алмати
Темірлан Кадауов, фото: прес-служба ДП Алмати

"Трясло жахливо. Мій сусід Темірлан одразу взяв мене за руку. Це була психологічна підтримка. Потім я відкрила очі, а попереду вулиця, тобто я не бачу літака, хоча ми сиділи в середині, на 11-му ряду. Я повинна була сісти на 11А, але сіла на 11Б, і мого сусіда Темірлана затиснуло більше за мене", - розповіла сусідка хлопця Гулім Акішева. Гулім Акішева

Троща літака Fokker 100 авіакомпанії Bek Air у Казахстані сталася вранці 27 грудня. На борту було 98 людей, 12 з них загинули, понад 60 перебувають у лікарнях. Серед них є двоє громадян України. Літак прямував до столиці Нурсултан, але одразу після злету авіалайнер утратив висоту, кілька разів зачепив хвостом злітну смугу і врізався в будівлю неподалік.

Нагадаємо, авіакатастрофа у Казахстані з десятками загиблих: з'явився запис переговорів з пілотами літака

Як повідомляв портал "Знай.ua", катастрофа в Казахстані: з'явилися тривожна звістка про українців на борту

Також "Знай.ua" писав, що на відомому курорті розбився вертоліт з дітьми: країна оплакує непоправну втрату