В Китаї під час дослідження гробниці імператора Цінь Шихуанді знайшли ще 220 воїнів “Теракотової армії”, повідомляє видання “Вокруг света”.

За словами керівника розкопок Шена Маошена, більшість знайдених глиняних статуй воїнів можна поділити на дві групи — одна з них озброєна луками, а інша — жердинами. Окрім воїнів, у гробниці знайшли 12 глиняних статуй коней, мечі, луки, кольорові щити та залишки двох колісниць.

теракотова армія
теракотова армія

“Теракотову армію” створили понад 2200 років тому для захисту імператора Цінь Шихуанді у його загробному житті. Вона складається з восьми тисяч солдат, більш, ніж 500 коней та 130 колісниць. Розташували армію у трьох ямах поруч з мавзолеєм імператора.

Вчені досі не можуть знайти відповідь на питання, як саме була створена Теракотова армія та чому вона так добре збереглась до наших днів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно у Єгипті під будинком місцевого мешканця знайшли частину статуї фараона Рамзеса II, позначену ієрогліфом “Ка”.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено легендарне "Око фараона", яке зцілює свого господаря.

Також портал Знай.uа писав, що в Антарктиді знайшли сліди невідомої цивілізації.