Як відомо, ще у минулому році у Парижі сталася пожежа, яка сколихнула весь світ. Відтак, згорів легендарний Собор Паризької Богоматері. Наразі ж після кількох місяців ремонтних робіт у мережі з'явився відеоролик, який демонструє Нотр-Дам зсередини, а точніше те, що вдалося відновити, пише France 24.

Як відзначається, на сьогодні вже майже половина нефа очищена. Також прибрані і кам'яні фрагменти кладки і декору, які зараз зібрали в наметах перед входом в собору. Зауважується, що пізніше вони можуть бути використані знову. Окрім цього, під згорілим дахом все ще і досі є велика кількість розплавленого металу і обвугленої деревини.

Пожежа в Нотр-Дам де Парі
Пожежа в Нотр-Дам де Парі

"Неможливо передбачити, що станеться, якщо ми приберемо обгорілі колоди і оплавлені металеві конструкції. Сьогодні ми до сих пір не можемо сказати, що Нотр-Дам врятований", - зізнався головний архітектор Філіп Вільньов

За його словами, вежа, яка частково збереглася під час пожежі, стоїть у риштуванні і може впасти в будь-який момент. А відтак, аби її демонтувати – потрібно її зміцнити, швидше за все цей процес триватиме до червня.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відзначається, що наразі з мільярда доларів, які були зібрані на відновлення Нотр-Дама, вже витрачені 15 мільйонів євро. Щоправда, не все так втішно, як повідомлялося раніше. За словами президента Франції собор повинен бути відновлений протягом п'яти років, одна архітектори впевнені, що практично не реально і знадобиться значно більше часу.

Нагадаємо, у серпні цього пожежа зруйнувала Собор Паризької Богоматері в Парижі

Як повідомляв портал Знай.ua, французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт назвав сумму, яку доведеться витратити на реконструкцію Нотр-Даму.

Також Знай.ua писав, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері