Перша хорватська жінка-президент Колінда Грабар-Кітарович не змогла втримати владу. На президентських виборах перемогу здобув колишній прем'єр-міністр, кандидат від опозиційної Соціал-демократичної партії Хорватії Зоран Мілановіч.

У ЦВК підрахували 100% голосів і повідомили що за Мілановича при 55-відсотковій явці проголосували понад 1 млн громадян. Водночас чинний президент Колінда Грабар-Кітарович набрала 929 тисяч голосів.

Колінда Грабар-Китарович, Володимир Путін та Еммануель Макрон, фото: mk.ru
Колінда Грабар-Китарович, Володимир Путін та Еммануель Макрон, фото: mk.ru

З початку 2000-х років Грабар-Кітарович обіймала низку посад в уряді Хорватії, а також працювала послом у США і помічником генсека НАТО. Під час виборів у січні 2015 року обійшла чинного лідера держави Іво Йосиповича і стала першою жінкою-президентом в історії країни.

У 2018 році Грабар-Кітарович разом з російським лідером Володимиром Путіним побувала на фінальному матчі Чемпіонату світу з футболу між командами Хорватії та Франції. Варто зауважити, у грудні 2019 року Грабар-Кітарович виступила перед виборцями на фоні великої спільної фотографії з Путіним.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Колінда Грабар-Китарович, фото: 24tv.ua
Колінда Грабар-Китарович, фото: 24tv.ua

Нагадаємо, Меркель зустрінеться із Путіним у Росії, чого чекати Україні від перемовин

Як повідомляв портал "Знай.ua", вбивство іранського генерала Сулеймані вилилося у карикатуру на Путіна: фото

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео