Після падіння літака Boeing 737 компанії МАУ, яке сталося у середу, 8 січня, з'явилася інформація, що в Ізраїлі на вежі Азріель висловили співчуття за допомогою українського Тризуба та надпису "Разом і до кінця".

Однак інформація та фото виявилися фейковими, повідомляє Klymenko Time у своєму Telegram-каналі.

"Історія з нібито українським тризубом та написом "Разом і до кінця" в Ізраїлі (в Тель-Авіві на вежі Азріель) виявилася фейком. Куди ж без цього", - йдеться у повідомленні.

Допис Klymenko Time
Допис Klymenko Time

Відзначимо, фейк "ходив" в мережі ще з 2015 року. Тоді ЗМІ писали, що багатьом користувачам сподобалася така ілюмінація на вежах, проте фото виявилося звичайним творінням Photoshop.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зазначимо, що Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців.

Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."