В 2020 році зростання світової економіки має трохи прискоритися і досягти 2,5%, тоді як раніше експерти очікували прискорення світового ВВП на 2,7%.

Про це стало відомо завдяки повідомленням січневого огляду Світового банку "Перспективи світової економіки".

Світовий банк, UA.News
Світовий банк, UA.News

Так, за підсумками 2019 року передбачається підвищення глобального ВВП на 2,4%. Очікується, що підйом в групі країн з розвиненою економікою сповільниться цього року до 1,4% (з 1,6% до 2019 року), що частково обумовлено збереженою млявістю кон'юнктури в обробній промисловості.

Долар, фото: 112
Долар, фото: 112

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, темпи економічного зростання, за прогнозами, підвищаться в 2020 році до 4,1% в порівнянні з очікуваними за минулий рік 3,5%. Однак цей підйом не буде повсюдним.

"Навпаки, підйом обумовлено очікуваним поліпшенням показників в невеликому числі великих країн, частина яких долає нещодавній спад. Як очікується, приблизно в третині країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються, зростання економіки в цьому році сповільниться через більш низькі, ніж очікувалося, показники експорту та інвестиції", - повідомляється в доповіді.

Нагадаємо, коли українці житимуть краще за поляків: з'явився несподіваний прогноз.

Як повідомляв Знай.uа Іспанія визнала помилку у перегляді зеленого тарифу: інвесторам доплатять за відмову від позовів.

Знай.uа писав, навіщо НБУ і Рожкова придумали "легенду" з приватизації держбанків: спливли деталі "тіньового дерибану".