Пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії", на борту якого знаходилося 180 осіб, розбився 8 січня незабаром після злету з аеропорту Імама Хомейні в столиці Ірану.

Згодом президент Ірану Хасан Роухані визнав провину в авіакатастрофі з українським "боїнгом" і трактував це, як "людську помилку".

Одразу після офіційної заяви, 11 січня на вулицях почали збиратися студенти з вимогами відставки представників нинішньої влади, чесного судового розслідування та покарання винних у трагедії.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

12 січня працівники спецслужб посилили свої позиції на вулицях Тегерану. Та спробували розігнати натовп мирних протестувальників невдоволених Іранським урядом, за допомогою: сльозогінного газу, світлошумових гранат, водометів та кийків.

Поліція на мітингах в Ірані

Та це не змусило людей відступити, а навпаки подібні акції протесту почали поширюватися і по інших великих Іранських містах, серед них: Ісфахан, Хамадан, Шираз.

Протести в Ірані
Протести в Ірані
glavcom.ua

Нагадуємо, що на вулицях Тегерану почали збиратися студенти та мирні протестувальники після того, як уряд Ірану визнав свою провину у катастрофі літака української авіакомпанії МАУ.

Як раніше повідомляв портал Знай.UA, генеральна прокуратура України перекваліфікувала справу щодо загибелі літака авіакомпанії Міжнародні авіалінії України в Ірані.

Також Знай.UA писав, що спеціальні служби Ірану попередили родичів жертв загиблих в авіакатастрофі українського літака МАУ в Тегерані не давати ніяких інтерв'ю зарубіжним ЗМІ, якщо вони бажають отримати рештки своїх близьких.