У китайському місті Ухань було зафіксовано спалах невідомого вірусу, що вражає легені. Вже заражено 50 людей, серед них семеро перебувають у важкому стані.

Влада Китаю і Всесвітня організація охорони здоров'я прийшли до висновку, що інфекцію викликає коронавірус. При цьому наслідки зараження можуть бути різні: від застуди до смерті.

У всіх 59 пацієнтів симптоми почали проявлятися між 12 і 29 грудня 2019 року. Про нові випадки зараження поки невідомо.

Проте вірус може поширитися в результаті поїздок мільйонів людей по країні перед китайським Новим роком, повідомляє BBC.

невідомий вірус у Китаї
невідомий вірус у Китаї

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Людей заспокоюють тим, що інфіковані проходили курс лікування в ізольованих палатах, щоб виключити ризик поширення вірусу на інших пацієнтів. Більше 150 осіб контактували з інфікованими пацієнтами, і зараз вони перебувають під наглядом.

Для перевірки пасажирів було встановлено сканери, які визначають температуру тіла. Крім того, китайський ринок з морепродуктів закрили для очищення і дезінфекції.

"Нам слід турбуватися про будь-які віруси, які потрапляють у людину вперше, тому що їм вдалося подолати перший основний бар'єр. Опинившись у клітці і поширюючись далі, вони можуть почати процес мутації. В результаті, це може дати їм можливість поширюватися ефективніше і представляти велику загрозу. Не можна давати вірусу таку можливість", - вважає вірусолог з університету Ноттінгема, професор Джонатан Болл.

Нагадаємо, в Україні розпочався сезон важкого грипу.

Як повідомляв портал Знай.uа, 55-річна українка померла від ускладнень грипу на десятий день хвороби.

Також портал Знай.uа писав, як відрізнити грип від звичайної застуди.