Шведська экоактивистка Грета Тунберг стала відомою після яскравого виступу на кліматичному саміті ООН в Нью-Йорку. Вона відчитала світових лідерів і звинуватила їх у марнослів'ї. Після її полум'яної промови люди по всьому світу звернули увагу на екологічні проблеми у світі, а деякі звинуватили школярку в піарі.

"Ви вкрали мої мрії, моє дитинство своїм марнослів'ям. І це мені ще пощастило! - заявила Тунберг з трибуни ООН. - Люди страждають, люди вмирають, руйнуються цілі екосистеми. Ми на порозі масового вимирання! А все, про що ви можете говорити, - це гроші і казки про вічне економічному зростанні".

За підсумками 2019 року 16-річну Грету визнали Людиною Року. У неї багато як прихильників, так і хейтеров. За цей час вона потрапила в кілька комічних і дивних ситуацій. Пропонуємо згадати найцікавіші з них разом зі Znaj. ua.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Президент США Дональд Трамп обурився тим фактом, що Грету Тунберг визнали Людиною року і висловився про це у своєму Twitter.

"Просто смішно. Грета повинна попрацювати над своєю проблемою з управлінням гнівом, а потім сходити на старий добрий фільм з одним! Відпочинь, Грета, відпочинь!", - написав Трамп.

Проте він не врахував, що підлітки набагато кмітливішим в онлайн-тролінгу і школярка замість того, щоб вступати у відкритий конфлікт, внесла правки у свій опис профілю в соцмережі Twitter.

"Тинейджерка, що працює над своєю проблемою з управлінням гнівом. У даний момент відпочиваю і дивлюся старий добрий фільм з одним", - написала Грета.

Відомий голлівудський актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер зробив неймовірний подарунок для не менш знаменитої 16-річної кліматичної активістки Грети Тунберг. Так, "Термінатор" купив дівчині електромобіль Tesla Model 3.

Шварценеггер і Тунберг, фото з вільних джерел
Шварценеггер і Тунберг, фото з вільних джерел

"Шварценеггер був вражений зустріччю з Гретою Тунберг в травні і запропонував їй допомогу в організації поїздок по Америці. Він вирішив подарувати їй електромобіль, щоб дівчина могла з меншою шкодою для навколишнього середовища пересуватися по США і Канаді для участі в акціях протесту та інших заходах на тему зміни клімату", - розповів прес-секретар Шварценеггера.

Шварценеггер і Тунберґ, фото з вільних джерел
Шварценеггер і Тунберґ, фото з вільних джерел

Грета Тунберг потрапила в скандал після поїздки в поїзді по Німеччині. Вона опублікувала фото, де сидить на підлозі в поїзді поряд з великими рюкзаками та сумками.

"Подорож на переповнених поїздах через Німеччину. І нарешті я їду додому!" - написала вона і додала, що місце отримала лише після того, як поїзд прибув в Геттінгені.

Ґрета Тунберґ, скріншот: Twitter
Ґрета Тунберґ, скріншот: Twitter

Проте їй відповіли представники компанії-перевізника, які зазначили, що Грета їхала у вагоні першого класу на місцях, а не в коридорі і подякували за підтримку в боротьбі зі змінами клімату.

"Було б ще краще, якби ви також повідомили, наскільки доброзичливо і компетентно за вами доглядала наша команда в першому класі", - сказано в повідомленні Deutsche Bahn.

Нагадаємо, Шварценеггер подарував Грете Тунберг новеньку "Tesla".

Як повідомляв Знай. ua, Федерер влучно відповів розлюченої Грете Тунберг.

Також Знай. ua писав, що Грета Тунберг змінила ім'я.