Генерал іранської армії зробив заяву по збитому українському "Боїнгу". В Ірані опубліковано заяву генерала КВІР Аміра Алі Хаджізаде з приводу збитого літака МАУ.

Іранський генерал, який раніше взяв відповідальність за удар по пасажирському авіалайнеру на себе, у телезверненні заявив про те, що заперечує нанесення удару по літаку "в цілях національної безпеки". Також Амір Алі Хаджізаде пояснив, чому визнання з боку КВІР факту удару по літаку відбулося не одразу, а через три дні з моменту катастрофи.

Амір Алі Хаджізаде, фото: comments.ua
Амір Алі Хаджізаде, фото: comments.ua

"Заяви про те, що літак був збитий з міркувань нацбезпеки – неправда. Якби ми негайно сказали правду, то репутація нашої системи ППО виявилася б цілком скомпрометованою. Наші бійці самі б сумнівався в ній, сумнівалися б у всьому, навіть в самих собі" Амір Алі Хаджізаде

Генерал наполягає на технічній складовій в цій ситуації. В американській пресі пишуть, що генерал намагається пояснити ситуацію не людською помилкою (помилкою розрахунку зенітного ракетного комплексу), а саме технічним фактором.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Reuters
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Reuters

Раніше в Ірані заявляли, що причиною нанесення удару по "Боїнгу-737" Міжнародних авіаліній України стали проблеми зі зв'язком, і бойовому розрахунку довелося приймати рішення в умовах вкрай обмеженого часу і очікування можливого ракетного удару з боку американців.

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо