В Австралії нарешті пішов дощ, якого усі так чекали для боротьби з лісовими пожежами, які охопили країну, повідомляє The Independent.

Як повідомляється, Австралією прокотились сильні бурі із зливами, які загасили лісові пожежі в багатьох районах. Ці зливи не зможуть повністю загасити пожежі, але значною мірою зможуть стримати ті з них, які не загасять. Проте, синоптики попереджають, що сильні зливи, які здатні загасити пожежі у штатах Вікторія та Новий Південний Уельс, також можуть нести небезпеку повеней, зсувів грунту та забруднення води.

Також зазначається, що пожежі забрали життя до одного мільярда тварин, а вогнеборці намагаються роблять все для порятунку тих чотирилапих, які вижили.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, Україна запропонувала Австралії допомогу. Міністр внутрішній справ Арсен Аваков заявив про готовність відправити для гасіння пожеж близько 200 рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Австралії показали, як королівський флот "наосліп" рятує тисячі людей.

Також Знай.ua писав, в Австралії близько півмільйона тварин згоріло заживо.