В Австралії нарешті пішов дощ, якого усі так чекали для боротьби з лісовими пожежами, які охопили країну, повідомляє The Independent.

Як повідомляється, Австралією прокотились сильні бурі із зливами, які загасили лісові пожежі в багатьох районах. Ці зливи не зможуть повністю загасити пожежі, але значною мірою зможуть стримати ті з них, які не загасять. Проте, синоптики попереджають, що сильні зливи, які здатні загасити пожежі у штатах Вікторія та Новий Південний Уельс, також можуть нести небезпеку повеней, зсувів грунту та забруднення води.

Також зазначається, що пожежі забрали життя до одного мільярда тварин, а вогнеборці намагаються роблять все для порятунку тих чотирилапих, які вижили.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Нагадаємо, Україна запропонувала Австралії допомогу. Міністр внутрішній справ Арсен Аваков заявив про готовність відправити для гасіння пожеж близько 200 рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Австралії показали, як королівський флот "наосліп" рятує тисячі людей.

Також Знай.ua писав, в Австралії близько півмільйона тварин згоріло заживо.