На початку цього року в китайському місті Ухань виник спалах пневмонії, який був викликаний невідомим раніше коронавірусом, що може передаватися як від тварин до людей, так і від однієї людини до іншої.

Відомо, що вірусом заразилося вже понад 200 осіб, троє з яких загинуло. Крім того, невідома хвороба дуже швидко поширюється – її зафіксували вже у трьох країнах світу.

На тлі таких тривожних новин мережею гуляє "пророцтво", яке свідчить, що китайський коронавірус може стати новою пандемією чуми XXI століття.

"- 1720 остання пандемія чуми

- 1820 пандемія холери

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- 1920 іспанка

- 2020 (ви знаходитеся тут)"

невідомий вірус у Китаї
невідомий вірус у Китаї

Нагадаємо, що в середу, 22 січня, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує скликати термінове засідання комітету експертів, щоб з'ясувати, чи є спалах пневмонії, викликаної невідомим коронавірусом у Китаї, міжнародним надзвичайним станом.

Як повідомляв портал Знай.uа, у китайському місті Ухань було зафіксовано спалах невідомого вірусу, що вражає легені. Відомо, що вже заражено понад 200 осіб, серед них троє померло.

Також портал Знай.uа писав, що китайські лікарі підтвердили можливість передачі вірусу від людини до людини. У США створюють вакцину від захворювання. У Росії найближчим часом випустять експрес-тест на виявлення інфекції.