З'явилася інформація, що ісламська держава Іраку і Леванту (ІДІЛ) обрала собі нового лідера - ним став один із засновників терористичної організації Амір Мохаммад Абдул Рахман аль-Мавлі аль-Салба. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на два джерела в розвідувальних службах.

Амір Мохаммад Абдул Рахман аль-Мавлі аль-Салба, Twitter

Так, слід зазначити, що Амір Мохаммад Абдул Рахман аль-Мавлі аль-Салба був обраний лідером через кілька годин після смерті Абу Бакра аль-Багдаді, якого вбили у жовтні 2019 року. Він загинув в результаті спецоперації Сполучених Штатів Америки.

Також він є одним із найвпливовіших ідеологів "Ісламської держави" і є одним з небагатьох представників неарабського контингенту терористичної організації. Аль-Салба також вважають причетним до спроби геноциду єзидів — одного з народів Близького Сходу та Кавказу.

ІДІЛ

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що невідомі ліквідували польового командира Махибулли, який керував загонами "Талібан" на північному сході Афганістану.

Як повідомляв портал "Знай.ua", затримані четверо іноземних громадян, які причетні до жорстокого вбивства літньої подружньої пари під Києвом.

Також "Знай.ua" писав, що в окупованому путінськими бойовиками Донецьку був ліквідований "замкомандира" незаконних збройних бандформувань Олексій Кривуля, який носив прізвисько "Грін".