Влада Китаю повністю закрила місто, де стався спалах коронавірусу. Там живуть 11 мільйонів осіб. Заборона на в'їзд і виїзд почала діяти з 10 ранку четверга 23 січня за місцевим часом - 04:00 за Києвом.

Влада Китаю з ранку четверга закрили на в'їзд і виїзд місто Ухань провінції Хубей, де стався спалах коронавіруса 2019-nCoV. За офіційними даними, новим коронавірусом заразилися вже майже 600 людей.

Аеропорти світу, фото: Getty Images
Аеропорти світу, фото: Getty Images

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила новий вірус з Китаю 2019-nCoV, який вперше було діагностовано у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина. На території Китаю зафіксовано понад 500 випадків захворювання вірусною пневмонією, 17 осіб померли. Однак британські епідеміологи вважають, що кількість заражених може значно перевищувати офіційні дані і досягати 4000 чоловік.

Окремі випадки захворювання також було виявлено у Японії, Південній Кореї, Таїланді і США. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою. Пасажирів з китайської провінції Ухань перенаправляють в аеропорти Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти і Чикаго, де проводиться скринінг на предмет зараження вірусом.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто зауважити, що Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрене засідання комітету експертів, які повинні визначити, чи є новий коронавірус підставою для оголошення міжнародної надзвичайно ситуації.

Нагадаємо, китайський вірус, який підкосив сотні людей, кочує світом, українцям радять приготуватися: як зберегти життя

Як повідомляв портал "Знай.ua", 2020 рік може стати для людства моторошним: показано страшну закономірність

Також "Знай.ua" писав, що Китай розносить по всьому світу смертельний вірус, йде східний вітер: до чого готуватися українцям