В Китайській Народній Республіці повідомили про збільшення кількості тих, що заразилися новим різновидом коронавіруса до 324 людей. Відомо, що Центром нового типу вірусу вважається китайське місто Ухань провінції Хубей, де зареєстровано більшість випадків захворювання - 270.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Так, за інформацією журналістів, від вірусу вже загинули шість людей, всі в місті Ухані. Ймовірно осередок вірусу виник на місцевому ринку морепродуктів. Також ще один випадок захворювання вірусом зафіксовано, в американському штаті Вашингтон. На відео — дезінфекція житлових районів Шанхаю — картинка могла б стати частиною будь-якого апокаліптичного фільму.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

А ось Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) в свою чергу, призначила екстрене засідання надзвичайного комітету. ВООЗ виступила із заявою про те, що незрозуміло, яким чином передається вірус і який його "природний резервуар".

Китайські лікарі, в свою чергу, підтвердили можливість передачі вірусу від людини до людини. У США почали винаходити вакцину від захворювання. У Росії найближчим часом випустять експрес-тест на виявлення інфекції. У багатьох аеропортах світу посилено заходи епідконтролю. Українська влада поки мовчить.

Українські медики кажуть, що якщо вірус прийде до нас, то захисту від нього не існує. Як, власне, і немає ліків у всьому світі. Більше 290 випадків зараження новим коронавірусом "2019 nCoV" зафіксовано в Піднебесній. Чотири людини померли, стан 25 пацієнтів медики оцінюють як важкий, дев'ять перебувають у реанімації.

невідомий вірус у Китаї
невідомий вірус у Китаї

Новий коронавірус небезпечний тим, що викликає пневмонію. Хвороба починається з лихоманки, головного болю, потім з'являється кашель, запаморочення. Українські медики кажуть, що "2019 nCoV" є коронавірусом, який може мутувати.

"Подібні спалахи коронавірусних інфекцій за останні 20 років були вже двічі. Це вже третій варіант. Він новий і тенденція насторожує. Тому що, якщо ці мутації будуть стійкими, то він може поширитися по всьому світу, а не тільки в Китаї. І це буде лихо. Не дарма ВООЗ скликає термінову нараду з цього приводу ", - говорить професор, інфекціоніст Сергій Крамарєв.

Нагадаємо, 2020 рік може стати для людства моторошним: показана страшна закономірність.

Як повідомляв Знай.uа смертельний вірус міцно затис у лещата всю країну: що відомо про "витівки" вбивці.

Знай.uа писав, Китай розносить по всьому світу смертельний вірус, очікується східний вітер: до чого готуватися українцям.