На днях китайські медки заявили, що ще невідомий вірус, який викликає запалення легенів, туристи розпочали перевозити в інші країни. Щоправда, як саме поширюється збудник лікарі і досі не можуть з'ясувати, пише видання Süddeutsche Zeitung.

Зауважимо, що нещодавно у китайському місті Ухань виявили новий вірус, який, викликає запалення легенів. Наразі сотні місцевих мешканців захворіли, а деякі людини - померли.

Відтак, цими днями медики виявили цю хворобу в 30-річного чоловіка з Японії та у 61-річної жінки з Таїланду. На даний момент обидва пацієнти почуваються задовільно. Люди, з якими вони контактували раніше, знаходяться під наглядом.

невідомий вірус у Китаї
невідомий вірус у Китаї

Окрім цього, як відзначається, лікарі не можуть сказати точно, що є причиною хвороби, та як вона передається, адже раніше вважалося, що до цього причетні морепродукти, однак ні чоловік, ні жінка не вживали їх. Так, вчені стверджують, що збудник схожий на вірус SARS, який викликав в 2002 і 2003 роках епідемію приблизно з 8 тис. хворими. " Це той же тип вірусу, тільки в інший варіації", - кажуть медки.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами директора Інституту вірусології в берлінській клініці Шаріте, є й позитивний момент, адже цей вірус, ймовірно, не передається від людини до людини: "Поки симптоми не були виявлені ні в кого з лікарів і обслуговуючого медичного персоналу за хворими".

Нагадаємо, раніше у китайському місті Ухань було зафіксовано спалах невідомого вірусу, що вражає легені. Вже заражено 50 людей, серед них семеро перебувають у важкому стані.

Як повідомляв портал "Знай.ua", грип продовжує атакувати львів'ян, епідемічний сезон захворюваності на гострі респіраторні інфекції, який розпочався у жовтні минулого року, триватиме до травня.

Також "Знай.ua, що "жінка, будучи вагітною, захворіла на грип та потрапила до лікарні з ускладненням.