50-річний Льюїс П'ю з Великобританії вперше в історії людства зміг заплисти під льодовиком Антарктиди. Чоловік плив під льодом у самих лише плавках, шапочці та окулярах 10 хвилин і 17 секунд, передає Sky News.

Таким чином Льюїс намагався привернути увагу громадськості до танення льодовиків і нагадати про необхідність морських заповідників.

Льюїс П'ю у водах Антарктиди

"Я плив тут, на Сході Антарктиди, щоб передати вам наступне повідомлення: будучи свідком швидкого танення в цьому регіоні, я не сумніваюся, що зараз ми знаходимося в надзвичайній для клімату ситуації", - написав британець у своєму Twitter-акаунті.

До речі, місце для рекорду плавець вибрав не випадково. За словами П'ю, зараз тут налічують 65 тисяч озер, які виникли через танення льодовиків.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що Світовий океан у 2019 році нагрівся до рекордної позначки.

Як повідомляв портал Знай.uа, Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію.