Американські вчені з Корнельського університету в Нью-Йорці вперше в історії випустили в дику природу генетично модифіковану капустяну міль. Така ініціатива спрямована на боротьбу з цією комахою-шкідником.

Про захід стало відомом зі статті в науковому журналі Frontiers in Bioengineering and Biotechnology.

У ході дослідження були випущені на свободу генетично модифіковані самці капустяної молі, однієї з найнебезпечніших для сільського господарства комах-шкідників. Спарюючись з самками у дикій природі, самці передають штучно інтегровані науковцями гени своїм нащадкам. У свою чергу, ці гени призводять до нездатності гусені самиць молі до виживання.

Таким чином, вчені створили своєрідну генетичну зброю, здатну ефективно перешкоджати розмноженню комах.

Гусінь капустяної молі, Wikipedia

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Тим не менш, вчені переконані, що генетично модифіковані комахи не несуть небезпеки для природи. Через високу смертність серед молі, ген має зникнути в диких умовах вже через декілька поколінь.

Завдяки застосуванню такої “біологічної зброї” очікується не лише пом’якшення шкоди, заподіяної міллю, але й зменшення використання інсектицидів.

Нагадаємо, раніше вчені зробили тривожну заяву щодо ГМО-дітей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", артрит лікуватимуть генетично модифікованими яйцями.

Також "Знай.ua" писав, що мікробіологи створили ГМО проти небезпечних токсинів.