Вчені показали, як може виглядати Земля після того, як на ній висохнуть океани. Модель майбутнього наводить жах безжиттєвістю Блакитної планети.

Фізик NASA Хорас Мітчелл ще в 2008 році створив анімацію. Більше, ніж через 10 років вчений Джеймс Донахью з Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA вніс у модель деякі зміни. Палеонтолог врахував, що Земля продовжує втрачати воду, а грунт осушується, і на поверхні з'являються перші чорні ділянки.

Розглянути деталі моделі дозволяють уповільнені моменти.

Якщо рівень Світового океану впаде на 1-2 кілометри, то пересохнуть північні моря і визирнуть деякі території. Та якщо ці процеси продовжаться, Земля перестане бути блакитною кулею Всесвіту. Наша планета представлятиме сумне видовище.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами вчених, результати цього явища виявляться для планети катастрофічними. Справа в тому, що чим далі, тим стрімкіше висихатимуть водойми, що загрожує всьому живому на Землі.

Нагадаємо, Ґрета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: ″Залишилося 8 років, щоб врятувати планету″.