У столиці Китайської Народної республіки Пекіні було запроваджено карантин і введено ряд обмежень задля боротьби з коронавірусом.

Свідчення очевидця подій подані у репортажі видання “Хвиля”.

У Пекіні більше не функціонує громадський транспорт. Метро, яке працювало до останнього, теж було закрите. При цьому зазначається, що до цього для користування підземкою треба було пройти медичний огляд працівниками і два кордони охорони.

Уряд Китаю запровадив ряд вимог для громадян. По-перше, у публічних місцях обов’язковим є носіння медичних масок, без них не пускають навіть в магазини.

По-друге, людям радять без крайньої необхідності не покидати свої оселі. По помешканням ходять працівники місцевих служб, які перевіряють дотримання цієї норми, а також вимірюють температуру тіла.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також Китай посилив контроль над соціальними мережами. Хоча у КНР свобода в інтернеті й так обмежена, до розповсюджувачів фейків запроваджені нові адміністративні санкції. Ці заходи спрямовані на запобігання паніці.

Для інформування населення було створено додаток для соцмереж, у ньому можна отримати найновіші офіційні дані щодо розповсюдження коронавірусу 2019-nCov.

Інтерактивна карта розповсюдження коронавірусу

На який термін запроваджується карантин досі невідомо. За чутками він може закінчитися вже 24 чи навіть 17 лютого.

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус вперше знайшли у новонародженого, нова мутація занепокоїла світ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лайнер з тисячами пасажирів на борту заблоковано через коронавірус, серед заражених – українці.

Також "Знай.ua" писав, що у Китаї скасували етап Формули-1 через коронавірус.