В китайському Ухані, де вперше виник коронавірус 2019-nCoV, у дитини діагностували смертельну інфекцію через 30 годин після народження. На сьогодні це наймолодший інфікований пацієнт у світі. Про це повідомляють державні ЗМІ Китаю, передає ВВС.

Відомо, що у матері дитини теж виявили інфекцію після пологів. Лікарі досі не можуть зрозуміти, як передалося захворювання – в утробі матері або після народження.

Коронавірус, фото: Reuters
Коронавірус, фото: Reuters

Повідомляється, що немовля народилося 2 лютого з вагою 3,25 кг і зараз знаходиться в стабільному стані під наглядом медиків.

За останніми даними від китайського коронавіруса померли понад 500 людей, а інфікованих вже більше 28 тисяч. За межами Китаю випадки зараження зафіксували у понад 25 країнах, зокрема в США, Франції, Австралії, Канаді, Німеччині, Фінляндії та Індії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, у Німеччині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, 73-річна таїландка, яка змогла вилікуватися від пневмонії, викликаної китайським коронавірусом, розповіла про хід хвороби.

Також портал Знай.uа писав, що пранкер на борту літака влаштував "спалах" коронавіруса.