В Російській Федерації депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Айрат Хайруллін загинув у авіакатастрофі. Загибель Хайрулліна підтвердив віце-спікер Держдуми Сергій Невєров.

Церемонія прощання проходила в Татарській державній філармонії імені Тукая. Рідний брат загиблого депутата Айрата Хайрулліна Ілшат приніс на церемонію прощання дві цукерки і розповів історію з дитинства, пов'язану з солодощами. Про це стало відомо завдяки відео опублікованому російськими журналістами в мережі.

Айрат Хайруллін, фото: РБК
Айрат Хайруллін, фото: РБК

"Велике горе прийшло в нашу сім'ю. Важко уявити, як ми без Айрата будемо далі жити. Він ріс незвичайною дитиною, найголовніша риса — любив всіх людей, навіть тих, хто його лаяв. Айрат вмів ділитися з дитинства. Коли нам батьки давали цукерки, він віддавав мені свою половину. Я дивувався: "Я ж тоді з'їм півтори, а ти — лише половину". Він говорив: "Удвох же смачніше". Я вчора не зміг його вберегти… по дорозі додому. Він мені теж вчора цукерки давав. Сьогодні ми прийшли проводити в останню путь брата — і я приніс йому свої цукерки", — розповів Ілшат Хайруллін.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після цих слів він поклав дві цукерки під покривало Айрату Хайрулліну.

Приватний вертоліт, на борту якого перебував Хайруллін, розбився під Казанню. Крім депутата на борту також були ще дві людини, в тому числі пілот. Згідно з даними, вони вижили, і їх у важкому стані терміново госпіталізували. Вертоліт Bell 406, який належить компанії "Схід Транс", впав в районі міста Лаїша в Татарстані.

Нагадаємо, 49-річний депутат загинув в авіакатастрофі, рятувальники показали кадри з місця падіння вертольота.

Як повідомляв Знай.uа в аеропорту Стамбула літак з сотнею пасажирів перетворився в попіл, спливли моторошні кадри.

Знай.uа писав, Україна поставила Ірану жорсткі умови по справі борту збитого МАУ, термінове заява РНБО.