В Азербайджані вперше в історії країни проходять позачергові парламентські вибори. А зумовлені вони тим, що тамтешній президент Ільхам Алієв несподівано заявив про саморозпуск законодавчого органу та оголосив про проведення дострокових виборів.

Про це повідомляє DW.

Варто зауважити, що на думку опозиції, президент Азербайджану розпустив парламент, бо намагався заспокоїти народне невдоволення на тлі зниження темпів економічного зростання і поліпшити імідж свого уряду, замінивши дискредитовані старі еліти більш молодими технократами.

Ільхам Алієв

Наразі ж у країні вже розпочалися вибори, які будуть визнані такими, що відбулися за будь-якої явки виборців. Відтак, на 125 місць у парламенті претендують 1314 кандидатів від 20 політичних партій, а також самовисуванці і висуванці від ініціативних груп громадян. За голосуванням стежать майже 78 тисяч місцевих і 883 міжнародних спостерігачі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, Романенко пояснив, як дожимають свободу слова в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського запанікували з-за затримки військової допомоги США.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський жорстко пройшовся по міністру Бородянському через закон про ЗМІ.