Влада Китайської Народної Республіки надала коронавірусу, спалах якого пішов з провінції Ухань і забрав сотні людських життів, тимчасову назву NCP (пневмонія, викликана новим різновидом коронавіруса).

Про це стало відомо завдяки повідомленню комітету з охорони здоров'я КНР.

Коронавірус з Китаю, фото financoff
Коронавірус з Китаю, фото financoff

"Прийнято рішення присвоїти новому захворюванню тимчасову назву "пневмонія, викликана новим різновидом коронавіруса". Назва англійською мовою Novel Coronavirus Pneumonia, скорочено NCP", - йдеться в повідомленні комітету.

Коронавірус, фото: REUTERS
Коронавірус, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що у зв'язку зі спалахом коронавіруса світ зіткнувся з хронічною нестачею коштів індивідуальної захисту. ВООЗ відправляє набори для тестування вірусу, а також маски, рукавички, респіратори і халати до всих країн.

Нагадаємо, бавляться делікатесами і засмагають, або як на круїзному лайнері "страждають" туристи від коронавіруса.

Як повідомляв Знай.uа новий коронавірус за смертністю наздоганяє SARS, і не думає зупинятися.

Знай.uа писав, в лікарнях Херсона крапельниці підуть у відставку.