Станом на ранок 10 лютого у світі зафіксовано 40540 підтверджених випадків інфікування китайським коронавірусом 2019-nCoV та 910 смертей від захворювань, викликаних цим коронавірусом. За останню добу кількість загиблих зросла більш ніж на сто осіб.

Про це повідомляє Центр системної науки та інженерії Університету Джона Хопкінса.

Однозначним лідером за рівнем захворюваності лишається материковий Китай - у ньому сконцентрована абсолютна більшість інфікованих: 40160 осіб. З них понад 29 тисяч - у південній провінції Хубей, де й стався початковий спалах коронавірусу 2019-nCoV. Саме в провінції Хубей зафіксована й найбільша кількість летальних випадків - 871.

За Китаєм слідує Сингапур з 43 підтвердженими інфікуваннями, за ним Гонконг (36 осіб), Таїланд (32 осіб), Південна Корея (27 осіб) і Японія (26 осіб).

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Проте є приводи від оптимізму - вже 3 383 особи змогли успішно побороти інфекцію й видужати.

На даний момент не існує специфічних способів лікування гострих респіраторних захворювань, викликаних китайським коронавірусом 2019-nCoV.

Нагадаємо, раніше Пальчевський зробив гучну заяву через коронавірус в Україні: "Кількість інфікованих в 5-6 разів більша".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Китай за 10 днів побудував лікарню для заражених коронавірусом, і вона краща за будь-яку українську.

Також "Знай.ua" писав, що Таїландка вирвалася з лап смертельного коронавірусу і розповіла про хворобу.