Китайські медичні робітники і волонтери працюють у надзвичайно важких умовах задля боротьби з коронавірусом 2019-nCoV.

Про це розповіла BBC китайська медсестра на призвіще Яо (повне ім'я жінка попросила не розголошувати).

Яо працює в лікарні в місті Сян'ян в провінції Хубей, в якій і стався початковий спалах епідемії. Медсестра займається аналізом крові задля підтвердження інфікування коронавірусом.

Як розказує медична працівниця, після робочого дня, що може тривати більше 10 годин, добровольці валятися з ніг, засинають прямо на стільцях, викручують піт з одягу, який знаходився під захисними костюмами і обробляють криваві рани, що залишають на обличчі тісно притулені засоби індивідуального захисту.

Під час зміни медичний персонал не має змоги знімати костюми і маски, тому люди не можуть їсти, пити чи навіть сходити в туалет.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це важка робота. Робити її дуже сумно і морально важко. Але більшу частину часу нам просто ніколи думати про власну безпеку", - каже жінка про свої переживання.

Яо добровільно викликалась працювати в клініці. "Так, життя у нас лише одне, але я ніби почула чіткий голос, який говорив: "ти маєш залишитися"", - розказує медсестра.

Статистика розповсюдження коронавірусу, 10 лютого 2020 року

Лікарня, в якій працює Яо, досить добре обладнана, але відчувається нестача деяких базових засобів - в першу чергу медичних масок. Однак медики, що працюють в лікарні, заражене все ж уникли.

Варто зазначити, що деякі деталі розповіді Яо можуть викликати підозру про походження інформації від китайської влади. Медсестра заявила, що саме Китай здатен подолати епідемію завдяки надзвичайно високому рівню мобілізації та згуртованості народу, і в цьому КНР попереду будь-якої держави світу.

Також жінка стверджує, що "на Заході ви більше говорите про свободу і права людини, але у нас в Китаї зараз мова йде про життя і смерть".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше Sony PS5 і Xbox Series X можуть уявити пізніше через спалах коронавіруса.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус наступає, нові випадки захворювання у Великобританії та Іспанії.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус негативно вплинув на продажі смартфонів в Китаї.