На днях американські науковці зробили сенсаційне відкриття. Відтак вони виявили в сучасних жителів Західної Африки ДНК невідомих людей, якої не було навіть в неандертальців і денисівців.

Повідомляє іноземне видання Science Advances.

Як повідомляється, науковці розробили унікальний метод пошуку генів інших видів ДНК в людини, який вже допоміг вченим виявити ознаки схрещування предків сучасних західноафриканських народів з невідомими досі людьми – в піддослідних виявили від 2 до 19% ДНК популяції невідомих гомінідів.

неандертальці
неандертальці

Так, вони припускають, що наявність найдавніших генів, архаїчних, пояснюється тим, що предки йоруба, менде і двох інших західноафриканських народів 43000 років тому схрещувалися з невідомими видами людей, які відділилися від інших ще до появи неандертальців і денисівців, 625 тисяч років тому.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Це у свою чергу означає, що архаїчні гомініди існували в Африці дуже довго, до зовсім недавніх за еволюційними мірками часів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українець знайшов унікальний скелет, його таємницю не можуть розкрити майже 100 років

Знай.ua писав, що найзагадковіший храм світу перевершив Стоунхендж та Сфінкса

Також Знай.ua повідомляв, що вчені знайшли праматір людства, у кожному з нас її гени